Kompanija Alcadrain, trenutno najveći srednjeevropski proizvođač sanitarne tehnologije, slavi 25 godina od svog osnivanja. Kompaniju su osnovali suprug i supruga Radka Prokopova i František Fabičović pod prvobitnim imenom Alcaplast u Breclavu. „Počeli smo sa četiri zaposlena da brizgamo ventile za ispiranje i punjenje takoreći u garaži. Bili smo uspešni jer smo proizvodili po nižim troškovima i boljem kvalitetu od konkurencije. Danas godišnja prodaja Alce dostiže 130 miliona evra i zapošljavamo skoro hiljadu ljudi „, rezimirao je František Fabičović, suvlasnik Alca Grupe. Alca grupa u vlasništvu Alcadrain takođe uključuje proizvođača cevovodnih sistema FV Plast i proizvođača sistema zidova Alcafix. Alca proizvodi se izvoze u više od 70 zemalja širom sveta.

Alca posluje po principima održivosti od početka. Teži ka čistoj proizvodnji, tokom koje se stvara samo minimalan otpad, idealno nula. Proizvodi su napravljeni od 100% materijala koji se mogu reciklirati i do 90 procenata otpada može se ponovo koristiti u proizvodnji. Otpad koji kompanija nije u stanju da reciklira sortira se i ostavlja za ekološku preradu od strane specijalizovanih kompanija. Grupa se takođe fokusira na efikasno upravljanje energijom. Fotonaponske elektrane su postavljene na krovove svih proizvodnih hala.

Dan otvorenih vrata održaće se u prostorijama fabrike Alca 20. maja povodom proslave 25. godišnjice gde se toplo poziva šira javnost. „Svi će moći da pogledaju proizvodnju koja se ovde odvija u modernim objektima opremljenim naprednim tehnologijama, uključujući robote“, predstavila je događaj Radka Prokopova.

depo-vecerni-2_alca
depo-vecerni-2_alca
hala
hala
hala_e_02
hala_e_02
lanzhotska
lanzhotska
_68c7861
_68c7861
_irl3187
_irl3187
_mg_6410_v4
_mg_6410_v4