Alcadrain je osnovan 1998. godine kao češka kompanija u porodičnom vlasništvu pod nazivom Alcaplast. 2022. godine je promenio ime prilikom osnivanja Alca Group. Najveći je proizvođač sanitarije u srednjoj i istočnoj Evropi, koji proizvodi više od 1000 sanitarnih proizvoda na površini od preko 110 000 m2 - ventili, sifoni, WC sistemi, tuš slivnici, podni slivnici, wc daske i drugi proizvodi.

Alcadrain o společnosti

Alcadrain se brzo širi, što je uglavnom zahvaljujući visokom kvalitetu i vrhunskom dizajnu proizvoda premium brenda Alca, koje kompanija sama dizajnira i koja je osvojila niz nagrada kao što su Red Dot Award 2014 za FLAT tipke za ispiranje ili iF Design Award 2018 za tipke za ispiranje bez dodira NIGHT LIGHT.

Alcadrain o společnosti

Kompanija je peti put zaredom odbranila svoju poziciju među 100 najuspješnijih čeških kompanija u češkoj konkurenciji Top 100, a 2019. godine vlasnici kompanije - Radka Prokopová i František Fabičovic - osvojili su prestižnu nagradu EY Preduzetnik godine 2018. u Republici Češkoj.

Alcadrain o společnosti

Alcadrain proizvodi se koriste kako u novim zgradama tako i prilikom renoviranja. Tehnički stručnjaci iz Alcadraina daju naglasak na pouzdanost i besprekornost svih proizvoda. Kvalitet svih proizvoda se testira pre nego što napuste fabriku u Břeclavu.

Alcadrain o společnosti

Alcadrain je deo Alca Grupe zajedno sa još dve kompanije - Alcapipe, najveći češki proizvođač cevnih sistema, ranije poznat kao FV Plast, i Alcafix koja proizvodi modularne sistemske profile za izgradnju i renoviranje kupatila i toaleta.

Alcadrain o společnosti

Stvaranje proizvoda koji pouzdano rade, ispunjavaju zahteve kupaca i poboljšavaju kvalitet života je misija Alca Grupe.

Godišnji izveštaj 2023 bg
Godišnji izveštaj 2023 ico
Šta smo postigli u poslednjih godinu dana?
Godišnji izveštaj 2023