Alca slavi svoj 25. rođendan otvaranjem nove distributivne hale E. Iz moderne zgrade, čija veličina odgovara veličini dva i po fudbalska terena, svi proizvodi kompanije Alca Group biće isporučeni širom Evrope.

Nova sala E za stotine miliona čeških kruna predstavlja jednu od najvećih zgrada u istoriji kompanije. „Ponosni smo što smo izgradili halu koja će pojednostaviti rad našim zaposlenima, ali istovremeno je dokaz tehnološke zrelosti kompanije“, kaže Radka Prokopova, suvlasnica i Izvršna Direktorka Alca Grupe. Objekat je izgrađen u rekordno kratkom vremenu od osam meseci.

Nova hala može da skladišti do 17.500 paleta robe i četiri je puta veća od trenutne. Revolucionarni element su spuštajuće police, gde se palete čuvaju sa jedne strane, a sa druge strane klize dole na valjkastoj traci, uklanjaju i postavljaju direktno na kamione. Rad hale E zasnovan je na savremenim tehnologijama. Zagreva se, na primer, otpadnom toplotom iz susedne proizvodne hale C koristeći ugrađeni energetski kanal pod zemljom. Gotovo ceo krov hale biće pokriven fotonaponskom elektranom od 1 megavata. U kombinaciji sa solarnim panelima na krovovima drugih hala, po sunčanom vremenu celokupno proizvodno područje stvara više energije nego što troši.

Nova hala obuhvata i trospratnu upravnu zgradu. Pored kancelarija i prostranih svlačionica, tu je i prostor za vozače kamiona. Novi objekti će im ponuditi vrhunsku opremu, poput čajne kuhinje, tuševa sa toplom vodom ili internetske veze.

hala_e_02
hala_e_02
hala_e_03
hala_e_03
hala_e_07
hala_e_07
hala_e_08
hala_e_08
img_20230221_131957
img_20230221_131957