Sjajne vesti stigle su iz Berlina u ponedeljak 29. aprila 2024. iF Design Avard, jedna od najprestižnijih nagrada za dizajn, dodeljena je Alci na ceremoniji u berlinskom Friedrichstadt-Palastu.

Uspeh u domovini i inostranstvu

Nagrada je uručena za tipke za ispiranje Linka i Dot.Dot. Ovo je već druga nagrada za te tipke za ispiranje ove godine - prva je bila domaća češka Grand Design takmičenja, gde su osvojili treće mesto u kategoriji „Proizvođač godine“. „Primanje nagrade iF Design je važna prekretnica za Alcu, koja naglašava svoju poziciju lidera u oblasti dizajna i inovacija u svetu sanitarne tehnologije. To nije prva nagrada koju smo osvojili za tipke za ispiranje, ali je najvažnija do sada „, komentariše menadžer odeljenja za marketing Stanislav Pluhaček, koji je preuzeo nagradu u Berlinu.

Uspeh u domovini i inostranstvu

Ljubav na prvi dodir

Linka i Dot.Dot tipke za ispiranje impresionirale su žiri elegantnim minimalističkim dizajnom, pouzdanom funkcionalnošću i visokokvalitetnom obradom materijala. Ističu se nežnim zaokruživanjem tela i prijatnim materijalom, što ih čini estetskim i korisničkim zanimljivim komadom. Serija Linka i Dot.Dot dostupna je u različitim varijantama boja, tako da se savršeno uklapaju u bilo koji enterijer. Ovo je druga pobeda na iF Design Award za Alcu. Prvi put smo uspeli 2018. godine, kada smo osvojili takmičenje sa tipkama za ispiranje NIGHT LIGHT

Ljubav na prvi dodir

Najstarije takmičenje u ovoj oblasti

iF Design Award je prestižno međunarodno takmičenje koje prepoznaje dizajn proizvoda u mnogim oblastima. Osnovano je 1953. godine i jedno je od najstarijih i najcenjenijih takmičenja u dizajnu na svetu.

Na takmičenju svake godine učestvuju hiljade dizajnera i kompanija iz desetina zemalja širom sveta. Alca tako blista pored kompanija kao što su Microsoft, Adidas ili Škoda Auto.

Najstarije takmičenje u ovoj oblasti